Патриотичният фронт отличи с Почетен лист български офицери от резерва

17:12, 31 юли 15 / Политика 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Патриотичният фронт отличи с Почетен лист офицери от резерва като част от отбелязването на 112-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание.

"Това е нашата почит към българската армия, която имаше своите славни победи в борбите за национално обединение и, макар и свита днес, продължава да играе важна роля в нашата история. От Илинденско-Преображенското въстание се ражда Македоно-Одринското опълчение, което се превръща съществена част от българската армия", заяви при откриването  на церемонията в Галерия "Ромфея" Александър Сиди, организатор на ВМРО за Пловдив.

Значимостта на Илинденско-Преображенското въстание като част от голямата борба на българите за национално обединение и събитията отпреди 112 години припомни общинският съветник Камен Шишманов.

Българската памет е жива, бяха категорични офицерите от резерва при получаването на отличията си. Емоционално и с много гордост те припомниха славни моменти от историята на българската армия, заявявайки, че това трябва да се помни от младото поколение.

За нас този акт на признателност на Патриотичния фронт е изключително важен, заявиха офицерите от резерва.

"Това отношение личеше много ясно и в мандата на Славчо Атанасов като кмет на Пловдив. Той ни подкрепяше и съдействаше за развитието на клубната база на офицери от резерва и ветерани от войните. Сега не е така", отбеляза пред медиите бр.ген. Янко Янев, председател на ОблС на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Освен него, Почетен лист получиха Атанас Хаджиев – председател на ОблС на Съюза на ветераните от войните, Никола Давчев – председател на ОблС на Съюза на военноинвалидите и военно-пострадалите, д-р Боньо Бонев – председател на Съюза на възпитаниците на военните на Н.Величество, Петър Ненков – зам.-председател на ОблС на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и п-к Ангел Тюфекчиев – председател на Независимия национален съюз на офицерите в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама