Кръгла маса по проблемите в образованието сред ромската общност се проведе в Шумен

16:12, 31 юли 15 25 570 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кръгла маса на тема „Съвместни действия между Местната активна група /МАГ/ и Община Шумен за решаване на проблемите в областта на образованието сред ромската общност” се проведе днес в Шумен.

Събитието е свързано с проект „Нашият живот – в нашите ръце”, финансиран по Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014 г., тематичен приоритет „Овластяване на уязвими групи”.

Основните теми, по които се проведе дискусията, бяха насочени към максимален обхват и ограничаване на отпадането от детски градини и училища на деца и ученици в задължителна училищна възраст; възможности за реитегриране в образователната система на лица, отпаднали от образователната система; аспекти на работа с родителите на деца от ромската общност; възможности и подходи за решаване на проблеми, свързани с дискриминация. Направен бе коментар на изпълнението до момента на планираните дейности в приоритет „Образование” от Годишния план на Община Шумен за интегриране на уязвимите групи за 2015 г. и обсъдени възможностите за бъдещо сътрудничество и координация по този приоритет между МАГ и Община Шумен.

В инициативата участваха Живка Тонева – зам.- кмет по култура, просвета и образование, проф. Русанка Петрова – председател на ПК „Просвета, образование и наука” при Общински съвет-Шумен, Стефан Баев – общински съветник, директор на ІХ ОУ „П. Волов”-Шумен, експерти от отдел ОНМД в Община Шумен, Бейхан Илияз – Регионален представител на Комисията за защита от дискриминация–Шумен, Милен Миланов – представител от Асоциация „Интегро”–Разград, Валентина Асенова – СКЦ–Шумен, Асен Асенов – здравен медиатор и членове на Местна активна група.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама