"Ботев" и "Локо" излизат с призив за благотворителност в дербито на Пловдив

16:07, 31 юли 15 / Спорт 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Футболистите на "Ботев" (Пловдив) и "Локомотив" (Пловдив) ще подкрепят кампанията за набиране на средства за лечението на привърженика на "жълто-черните" Димитър Йовов, страдащ от левкемия. Играчите от двата отбора ще се появят на терена преди началото на градското дерби в събота с фланелки с лика на Митко и с DMS номера на дарителската кампания, разказаха от "Ботев".

През юни тази година на Димитър Йовов от Пловдив е установена остра миелоидна левкемия – М4. Заради младата възраст на пациента Клинична комисия към УМБАЛ "Свети Георги" взима решение терапевтичното поведение да бъде насочено към костно-мозъчна трансплантация в страната или чужбина.

Димитър вече е подал заявление в Комисия за лечение в чужбина към Министерството на здравеопазването за финансиране на трансплантация в Германия. Едновременно с това започва и дарителска кампания, тъй като офертата от клиниката във Висбаден е на стойност 164 000 евро, а сумата трябва да бъде налична в момента, в който Димитър постигне ремисия, поясниха от жълто-черния клуб.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама