Разбиха група за наркотрафик, конфискувани са и оръжия без разрешение

17:12, 30 юли 15 25 960 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийска градска прокуратура съвместно със СДВР разби група за разпространение на наркотици в София. В хода на операцията са конфискувани и огнестрелни оръжия и боеприпаси без разрешение, съобщиха от прокуратурата.

Първоначално са задържани общо шест души. Това са Иво Тодоринов, Валери Велинов, Александър Велинов, Мартин Цонев, Антон Русев и Петя Косовска.

При последвалите обиски в два апартамента в столицата, ползвани от арестуваните, са открити и иззети амфетамини с общо тегло 210 грама и марихуана с тегло 350 грама. Открити и иззети са също така револвер и сигнален газов пистолет, преработени за стрелба с бойни патрони, както и боеприпаси - общо 143 броя патрони с различен калибър.

Със събраните доказателства е издадено постановление на прокурор от Софийска градска прокуратура са задържани за срок до 72 часа на Иво Тодоринов, Валери Велинов и Александър Велинов. Тримата имат и предишно съдебно минало, като Тодоринов и Александър Велинов вече са осъждани за притежание на наркотици, а Валери Велинов за хулиганство.

Предстои внасяне на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама