РИОСВ-Русе санкционира "Монтюпе"

16:40, 30 юли 15 25 748 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предприети са административно-наказателни мерки в резултат от извършената контролна проверка по условията в комплексното разрешително (КР) и измервания на организираните източници на вредни емисии в „Монтюпе“ ЕООД в края на юни месец, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе.

На дружеството е съставен акт за установяване на административно нарушение за констатирано неспазване на условието в КР, свързано с разрешените максимални дебити на част от експлоатираните на площадката изпускащи устройства. Операторът не е уведомил компетентните органи за извършената промяна в аспирационната система на участък от производството на алуминиеви автомобилни детайли, коментират още от екоинспекцията.

От извършения емисионен контрол на 14 изпускащи устройства на територията на завода, в две от тях е установено превишение на заложените в разрешителното емисионни норми по показател общ органичен въглерод. За това на оператора са наложени две текущи месечни санкции за замърсяване на атмосферния въздух с вредни емисии. Санкциите са в общ размер 14 300 лева.

До края на август изтичат сроковете на дадните предписания от проверката по условията в комплексното разрешително.

След представяване на изисканата от оператора информация по изпълнение на предписанията, ще се осъществи последващ контрол от страна на РИОСВ-Русе. 

Припомняме, че това не е първата санкция, която екоинспекцията налага на предприятието. При предходния случай казусът бе отнесен и до съдебната зала, където бе потвърдено становището на РИОСВ-Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама