Швейцарско издание разказа за любовта на плевенския мечок Костадин и мецаната Берна от Добрич

16:36, 30 юли 15 25 820 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Швейцарското издание 20minuten.ch публикува разказ за романса на мечката Берна от добричкия зоопарк и нейния избраник – мечокът Костадин, който дойде уж само на гости в зоопарка в Добрич от Плевен, но остана. Изданието припомня, че четиригодишната мецана пристигна у нас от зоопарка в Берн, Швейцария.

От две години Берна се намира в България и сега Костадин може да спечели сърцето й, пише медията. Там се посочва, че мечката се чувства много добре в Центъра за защита на природата и животните в България. „Откъсването й от зоопарка в Берн отдавна е забравено. За това със сигурност помага новата й любов – мечокът Костадин, който е прекарал в съседното заграждение принудителна ваканция и искрата е прескочила", пише още швейцарското издание.

То разказва, че поради преструктуриране в зоологическата градина в Плевен трите мечки Костадин, Миладин и Виктория са били настанени временно в зоопарка в Добрич, в съседното заграждение, до това на Берна.

От екипа на центъра в Добрич забелязали, че всеки път, когато Костадин е до заграждението на Берна, тя поглежда към атрактивния мъжкар. "Искрата е прескочил, Берна се е влюбила", казва директорът на зоопарка Севдалина Венкова пред изданието.

Фотографката Юлия Узунова, която живее в Швейцария, всяка година по време на лятната си ваканция пътува до региона на Добрич и посещава зоопарка. Тя разказва, че е забелязала, че Берна е поела инициативата в любовната игра. Обикновено мъжките мечки привличат своята любима мечка. Берна обаче е взела нещата в свои ръце и е изразила своя интерес към Костадин. Тази смелост сега е възнаградена и Костадин остава с нея в Добрич за дълго време, така че любовта на двамата може да процъфтява, пише още изданието.

Ще припомним, че другите две мечки - Миладин и Виктория, вече се върнаха в зоокъта в Плевен, в парк „Кайлъка“. Там специално за тях бе обновена клетката им и изградени нови атракциони.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама