Договориха социални придобивки за варненските културни дейци

12:59, 28 юли 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов колективен трудов договор (КТД) в сферата на културата бе подписан от кмета на Варна Иван Портних, Васил Василев, председател на Синдикалния регионален съюз на КТ „Подкрепа“, и Илия Илиева, председател на Регионалния съвет на КНСБ.

Споразумението се отнася за служителите - членове на синдикатите, работещи в музеи, художествени галерии и библиотеки. Част от заложените изисквания в документа се отнасят за запазване на заетостта, кариерно развитие на персонала,  подобряване на социалния статус.

Договорено е размерът на допълнителното месечно трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит да бъде не по-малък от 1% върху основното трудово възнаграждение за всяка година придобит стаж и професионален опит.

Увеличени са средствата за получаване на образователна степен „доктор“ или „доктор на науките“, със съответното допълнително възнаграждение  - не по-малко от 30 лв. за „доктор“, и 60 лв. за „доктор на науките“.

Предвидена е възможност заетите в културата да получават по една допълнителна минимална работна заплата за Деня на народните будители и за Коледа – при наличие на финансов ресурс и липса на неразплатени задължения на съответната културна институция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама