Бизнесът ще обсъжда предстоящия протест за цената на тока

07:26, 27 юли 15 / Общество 25 197 Topnovini
Четирите национално представителни работодателски организации – Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, ще представят общата си позиция относно повишаването на таксата „Задължение към обществото“.

На срещата бизнесът ще даде информация и за предстоящия в сряда втори национален протест за реформи в енергетиката и срещу повишаването цената на тока. Миналата седмица те пуснаха декларация, в която обясниха мотивите си за недоволство и се заканиха, че вторият им протест ще бъде „осезаемо чут от управляващите“.

„Не искаме да спираме производства, да губим своята конкурентоспособност, която сме постигнали в резултат на огромни инвестиции и тежък труд. Затова сме готови на протести и защита на нашите интереси. Това са интересите на българската индустрия, на цялата икономика на България без оглед на размера на предприятията. Не приемаме предложените нови цени за „задължения към обществото", защото те ще доведат до загуби за българското общество“, се казва в декларацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!