Втори протест на бизнеса за цената на тока ще има в Стара Загора

10:30, 26 юли 15 / Икономика 25 379 Topnovini
Хиляди работници и служители в старозагорски предприятия ще излязат отново на протест срещу увеличаването на ставката „задължение към обществото”  в цената на тока за бизнеса.

„Протестните действия на обединения български бизнес, проведени на 26 юни 2015 г. срещу планираното повишение на цената на електроенергията, в които Стара Загора участва най-активно, както и усилията на национално представителни работодателски организации, заедно с редица браншови и други бизнес организации, не доведоха до желаните резултати. Поетите ангажименти от различни институции в страната не бяха спазени”, се казва в призива на работодателските организации.  Те отново настояват за  провеждане на реални реформи в сектор енергетика и за запазване на работните места.

В съответствие с  Декларацията на национално представителните работодателски организации от 23 юли 2015 г.  и набелязаните общи  действия  на 29 юли ще се проведе втория протест на бизнеса.

Протестните прояви включват спиране на производствените процеси в предприятията от 11:00 до 12:00 часа и протестно шествие на ръководители, работници и служители, работещи в предприятия от Стара Загора.

То ще тръгне от индустриалната зона и ще завърши пред сградата на Областната управа. Там ще има митинг, на който отново ще се поискат адекватни действия и реформи в енегетиката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!