В Рабово зажънват лимеца, след това Фестивал на хляба
08:51, 25 юли 15
25
466
Шрифт:
По традиция на празника идват хора от цяла България. В Рабово гледат как се зажънва лимецът със сърп, след това как се смилат зърната с автентичен хромел, жените пък замесват и изпичат хляб в пещ.
Смята се, че лимецът се е отглеждал тук още от времето на траките. Други смятат, че това е храната на боговете.
Последни новини

Многофункционална ли е кошарата за игра - ползи отвъд времето за игра
18:19, 17 юли 25 / Свят
Най-бързата мобилна мрежа в Европа е на А1 България според Ookla®
14:58, 17 юли 25 / А1
Седмицата на „Джурасик“ поставя началото на лятото с тематични филми на половин цена във видеотеката на А1 ТВ
14:52, 17 юли 25 / А1
Добави коментар