Недко Митев получава половин милион лева субсидии от животновъдството

16:59, 22 юли 15 25 5494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Недко Митев с дружеството си "Недко Недков-Овчарово" се нарежда на второ място в страната по размер на получените субсидии в животновъдството у нас за 2015 г. Това сочат данни на вестник „Капитал“. Изданието посочва, че, освен всички други ефекти на субсидиите, не може да не прави впечатление, че всяка година най-голямата част от тях отива при едни и същи производители от различните сектори. 2015 г. не прави изключение, съобщава вестник „Капитал“. 38 млн. лв. са получили 10-те най-големи зърнопроизводителя през тази година, а върхът е окупиран от същите фирми, които усвоиха най-много средства и през 2014 г. Любопитното е, че сред тях няма фирми и производители от област Добрич.

При животновъдите обаче на второ място за 2015 г. се подрежда "Недко Недков-Овчарово". През последните три години той се придвижва с по две места напред. През 2013 г. е бил на шесто място с 372 000 лева субсидии, през 2014 г. – на четвърто – с 412 000 лева.

„Недко Недков – Овчарово“ е най-бурно развиващото се в последните години, като има около 2000 крави и увеличава бройката с по 200 всяка година. Недко Митев е и сред най-едрите арендатори на земя в Добричко.

През вестник „Сега“ през 2007 г. той разказва, че е агроном по професия и след развалянето на ТКЗС започва бизнеса си, като наема малко земя и постепенно я увеличава. Фермерът е доволен и от програма САПАРД, по която е спечелил два проекта. Регистърът ДАКСИ показва, че от 2004 г. Недков е и в управлението на сдружение "Асоциация на чистокръвната английска порода коне в България". В управата на тази асоциация заедно с Недков е и вече бившият общински съветник от Кубрат Лютфи Дахилов от квотата на ДПС. За 2013 г. дружеството е с най-голям оборот от 22 млн. лв. от топ 15 на субсидираните фермери и с най-голяма печалба. Недко Митев навлиза и в съпътстващи бизнеси. Той построи инсталация за преработка на органични отпадъци в биогаз. В момента той е заявил инвестиционен интерес за изграждане на ферма за 700 телета на територията на община Добричка.
Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 14:48, 03 юни 20

Лапа а не плаща на хората си!!!

2 Cardemepe 17:45, 10 мар 23

If there is, then as long as his body still 2 hour postprandial blood sugar gestational diabetes functions as a shield buy cialis on line

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама