Освободиха за добро поведение от затвора добричлия, убил и заровил съпругата си

17:57, 30 юни 15 25 553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж от Добрич, който е убил жена си и дълги години е крил престъплението, излезе от затвора във Варна, след като изтърпя малко повече от половината от 15-годишната си присъда. Окръжният съд пусна 4 години и 8 месеца предсрочно Тошко Илиев, който зад решетките е работил и след приспадане на това време фактически е излежал близо 7 години и 8 месеца.

На 1 февруари 1995 г. Илиев пребива съпругата си Марияна, докато двамата пътуват към Добрич. Семейството се скарва в колата и жената удря шамар на мъжа си, който започва да я удря, а накрая я души с капроново въже. Тялото Илиев заравя в трап зад чешма на разклона за село Одърци по пътя между Добрич и Албена. На следващия ден казва на родителите на Марияна, че дъщеря им е тръгнала към тях.

В продължение на 12 години тя се води в неизвестност. По случая се  е работело по няколко версии, включително и съпричастност на съпруга Тошко Илиев, но без резултат. През декември 2004 г. работата по разследването е спряна. В началото на 2007 г. отново е възобновена след посещението на тогавашния вътрешен министър Румен Петков в Добрич, който се срещна с близки на изчезналите. Разкриването на случая е станало на 24 октомври. Илиев бил извикан в полицията в Добрич за разпит, тъй като е извършил кражба. Пред разследващите той признава за убийството, а като причина посочва, че семейният му живот бил „ад”. Тошко и Марияна имат две дъщери, за които грижите след престъплението са поети от бащата. През 2008 г. той получава 15 години затвор от Окръжния съд в Добрич.

31 служители на областна дирекция "Полиция" в Добрич и на националните служби на МВР, работили по разкриването на убийството на Марияна Илиева, бяха предложени за награди. 

Заради добро поведение и ниска оценка от риск от рецидив 53-годишният Илиев е предложен за предсрочно освобождаване от началника на затвора, а съдът му определя изпитателен срок в размера на оставащата му част от наложената му присъда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама