400 незаконни строежа са били премахнати от началото на годината

17:44, 30 юни 15 25 571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дирекцията за национален строителен контрол е премахнала над 400 незаконни строежа от началото на 2015 г., от които в цигански махали са 38 строежа, съобщават от регионалното министерство.

През юни от органите на ДНСК са премахнати приблизително 60 незаконни строежа, от които в цигански махали са 12.

През юли предстои да бъдат премахнати още приблизително 60 строежа, от които в цигански махали са около 30 строежа, включително и 20 в циганската махала „Кремиковци" в Гърмен.

Предстоящите за премахване незаконни строежи в цигански махали, освен тези в Гърмен, са в Перник, община Криводол, в Пазарджик, в Самоков, в София и др, уточняват от дирекцията.

Премахването на незаконните строежи в Гърмен не е извънредно и необичайно, а е част от текущата работа на ДНСК, уверяват оттам.

Освен тези около 10% незаконни строежа в цигански махали се премахват и много други незаконни строежи в чашките на язовирите, по Черноморското крайбрежие, в курортните комплекси, както и в централните зони на градовете.

От началото на годината са премахнати  8 незаконни строежа в чашката на яз. „Искър". В момента се премахват 5 строежа в чашката на яз. "Ивайловград", премахнати са 6 незаконни строежи на яз. "Кърджали", 4 незаконни строежи в чашката на яз. „Студен кладенец", премахнати са и последните 2 от общо около 20 незаконни строежа в къмпинг „Добруджа" в община Шабла. Премахнати са 4 незаконни строежа и в „Ченгене скеле" край Бургас.

В следващите месеци са предвидени за премахване незаконни строежи в чашката на яз. "Искър", незаконни строежи във ваканционно селище „Русалка" в община Каварна, както и предстои изпълнение на последните от общо над 400 заповеди за премахване на кабелни мрежи в цялата страна. Предстои изпълнение и на влезли в сила заповеди за премахване на базови станции на мобилни оператори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама