Софиянци не одобряват ремонта по бул."Витоша" (снимки)

17:37, 30 юни 15 25 564 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работата по третия етап по бул. „Витоша“ в участъка от ул. „Солунска“ до ул. „Алабин“ не се харесва на гражданите, които държат или работят в търговски обекти там, установи репортерска проверка на София Topnovini.bg. По булеварда човек може да се спъне в някое неподредено паве или в друг строителен материал, ако не е внимателен. В някои от участъците там хората се изчакват, за да преминат, без да се блъснат един в друг.

„Плочките са некачествени“, твърди един от управителите на магазин, пред който по цял ден се извършват ремонтни дейности. Той коментира пред репортер на София Topnovini.bg, че е трябвало да затворят поне за 10 дни едната страна на булеварда, а след това и другата, за да може работата да бъде завършена по-бързо.

Росица, която е собственик на магазин за дрехи, сподели, че не й харесва това, което се прави, защото шумът и прахът й създават дискомфорт.

„Струва ми се, че ремонтът е некачествен, не слагат добре плочките и самата им организация не е добра. Щяха и фонтан да слагат“, възмущава се Росица и споделя, че в началото на ремонта не е могла да отвори магазина си три дни, заради багер пред него.

Има и не толкова скептично настроени към ремонтните дейности на пешеходната зона в центъра на София.

„Първите седмици ремонтът вървеше много бавно, имаше тук-там забележки, но като цяло става“, отбеляза Радост, която работи в един от магазините и точно на два метра от нея се намира оградата, която прегражда работния процес на булеварда.

Ивайло, който е управител на едно от кафенетата, каза, че не може да даде оценка дали проектът се осъществява качествено, защото не е експерт, но според него се прави нещо хубаво.

Кметът на София Йорданка Фандъкова споделя във Фейсбук страницата си, че ремонтът не е завършен и не е приет от Столична община. По думите й миналата седмица е направена проверка на място, на която са обсъдени дефектите в строителните работи в определени участъци. Издаден е и протокол от строителния надзор и дирекция „Транспортна инфраструктура“, в който са описани констатираните нередности.

Фирмата-изпълнител е задължена да отстрани всички дефекти преди обектът да бъде завършен и предаден, казва Фандъкова, като споделя, че до този момент общината не е приела исканията за междинни плащания на строителните дейности.

Ремонтът по участъка, който е с обща площ 7150 кв.м, приключва на 15 юли. Стойността на проекта е 1,3 млн. лева, а гаранцията по изпълнението е пет години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама