С демонстрация в Атина гърците подкрепят отрицателния вот (обновена)

20:52, 29 юни 15 / Свят 25 825 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди хора от всякаква възраст вече повече от час демонстрират в центъра на Атина нежеланието си срещу подписването на каквото и да е споразумение с гръцките кредитори, съобщи GRReporter.

Издигнати са лозунги, на които е изписано само частицата „НЕ”. Тя символизира отрицателното отношение на гражданите към споразумението с кредиторите, към политиката на бюджетните ограничения, към оставането в еврозоната.

Протестиращите на централния площад Синтагма са привърженици на двете управляващи в момента партии - СИРИЗА и Независимите гърци, като много от тях са пристигнали с организиран транспорт от провинцията.

На площада са се събрали между 20 и 25 хиляди души според организаторите.Там е забелязана и бившата депутатка на Независимите гърци и сегашна на СИРИЗА Рахил Макри.

Демонстрацията е преминала мирно, без инциденти, като не е охранявана от много полиция, както тази в подкрепа на европейското бъдеще на Гърция, казват още от GRReporter.

Референдумът, от който ще стане ясно дали гърците искат споразумение с кредиторите и оставане в еврозоната, или предпочитат да се върнат към драхмата, е насрочен за 5 юли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама