Министър Павлова ще трябва да отговаря за задръстванията по морето

20:11, 29 юни 15 25 691 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова ще трябва да отговори на въпроса защо в разгара на лятото се прави ремонт на изключително натоварен път като този Бургас – Слънчев бряг. Атаката към Павлова идва от страна на бургаския депутат Атанас Зафиров. Пред медиите в Бургас той сподели, че му е отнело близо час, за да стигне от морския град до квартал Сарафово.

"Направих точно час и 15 мин. в учатък от 6 км и половина от Сарафово до Бургас и преди това 53 минути от бензиностанцията на изхода на Бургас до кв. Сарафово. Сами направете сметка колко време ми отне да дойда на тази пресконференция", започна гневно коментара си за пътната обстановка в Бургаско Атанас Зафиров.

„Още утре смятам да попитам министър Лиляна Павлова, кой е отговорен за това безумие, което прави така, щото стотици бургазлии и гости на града да губят часове, заради един ремонт“, продължи с критиките към министъра депутът от БСП.

По мнение на народния представител този ремонт е трябвало вече да приключи или да бъде отложен за есента. Зафиров сподели, че още миналата година като депуат е разговарял с тогавашния министър на регионалното развитие и благоустройство Десислава Танева и средствата за ремонта на пътния участък са били осигурени.

Това твърдение можело да бъде потвърдено и от кмета на Бургас Димитър Николов, който присъствал на въпросната среща. Изричната уговорка тогава е била ремонтът да се прави след сезона. Това била и причината ремонтните дейности да не започнат миналата година. „След като мина обаче сезонът знаете, че правителството падна и съответно имаше друга ситуация“, припомни Зафиров.

Атанас Зафиров бе категоричен, че работата на строителите трябва да премине на денонощен или само нощен режим, за да няма нервни и недоволни шофьори.

"В момента там има огромна техника, а работи само един самосвал! Аз наистина живо ще се поитересувам кой е отговорен за това безобразие“, допълни с възмущение един от лидерите на БСП в областта.

Зафиров отбеляза, че отбивката за Каблешково е напълно готова, но неясно защо стои затворена. Той разказа, че докато е пътувал е станал свидетел на няколко инцидента. По думите му, ако те са били по-тежки, линейка едва ли е щяла да може да стигне до пострадалите.

По предварителни прогнози ремонтът на пътната отсечка Бургас – Сарафово трябва да приключи в края на месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама