Дарина Павлова и бащата на Илия Павлов са били сътрудници на ДС

18:34, 29 юни 15 25 2228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дарина Павлова, съпруга на застреляния през 2003 г. президент на „Мултигруп” Илия Павлов, както и баща му Павел Найденов са били сътрудници на бившата Държавна сигурност (ДС) с прякори Антена и Славяни. Това стана ясно от публикувано решение на комисията по досиетата.

Проверката е направена за едноличните търговци, които организират хазартни игри, за членове на управителни, контролни и надзорни органи, както и за прокуристите на юридически лица, организиращи хазартни игри. Проверени са общо 991 души, участващи в 765 юридически лица, като от тях 52-ма са секретни сътрудници, но са обявени само 45 имена, тъй като за останалите 7 законът не позволява разгласяване, понеже са починали.

Дарина Павлова е била съдържател на явочна квартира на Шесто управление на ДС за борба срещу идеологическата диверсия от 1989 г. Тя е разкрита като член на Надзорния съвет на „Гранд хотел Варна“ , който бе купен от „Мултигруп” навремето, като представител на "Пи Еф Ейч Си лимитид" – Вадуц, и член на надзорния съвет на софийския "Хотел Интернационал".

Според информацията на комисията по досиетата Павлова е вербувана за сътрудничество към отдел 01 „Художествено-творческа интелигенция” на идеологическото управление. Секретните материали за нея са унищожени на 30 януари 1990 г.

Павел Найденов, който е баща на Илия Павлов, също е разкрит като съдържател на явочна квартира на Шесто управление на ДС от 1980 г. Неговото досие е унищожено през 1990 г. И той е разкрит в качеството си на член на съвета на директорите на „Гранд хотел Варна“ и член на надзорния му съвет.

В списъка със секретни сътрудници на ДС влиза бизнесдамата Недялка Сандалска – Генкова, която се свързва също с „Мултигруп“. 

Други хора, които са били в управата на "Гранд хотел Варна", също фигурират в обявеното решение на комисията по досиетата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама