Светлин Наков е поредният гост-лектор в инициативата Успелите търновци

18:11, 29 юни 15 25 756 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 2 юли от 18:30 ч. в Голямата зала на Община Велико Търново Start it Smart Veliko Tarnovo ще представи лекция с успелия търновски предприемач Светлин Наков.

По време на събитието ще бъде представена историята на предприемача и с какво той е допринесъл в сферата на българското предприемаческото, образование и икономика.

Той самият ще разкаже да своите научени уроци и грешки, за правилните решения, за подкрепата и вдъхновението в живота му.

Ще разкаже за фирмите, с които се е занимавал и развивал, за учебните заведения, които създаде, отглежда и управлява. И не на последно място каква е неговата лична кауза и призвание. Светлин Наков има над 15-годишен опит като софтуерен инженер, мениджър на софтуерни проекти, консултант, лектор и предприемач.

Той е автор на книги за компютърно програмиране и софтуерни технологии, както и на десетки технически и научни публикации. Светлин е бил гост-лектор на стотици конференции, семинари, курсове и други обучения.

Той има докторска степен в областта на компютърните науки, както и медали от Международни олимпиади по Информатика (МОИ). Носител е на Наградата на Президента на Република България “Джон Атанасов”. Учредител е на Българска асоциация на разработчиците на софтуер (БАРС). Създава Националната академия по разработка на софтуер (НАРС).

Светлин Наков е основател на Софтуерния университет – най-големият център за обучение на програмисти в България. СофтУни предоставя истинско съвременно практическо обучение за софтуерни инженери и ИТ специалисти на световно ниво.

Една от основните му цели е да направи България водеща страна в Европа по отношение на ИТ образованието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама