Пловдивчани от "Южен полъх" отново на протест срещу незаконна бариера

16:51, 29 юни 15 25 614 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на комплекс "Южен полъх" в Пловдив отново се готвят за протестно шествие. На 26 юни от името на собствениците и обитателите на жилища за втори път е внесена петиция до кмета Иван Тотев, съобщиха от Инициативния комитет.

На 1 юли гражданите отново излизат по улиците от 19.30 часа, като множеството ще тръгне от бул. "Ал. Стамболийски" 105-113 и ще стигне до Първо РУ на МВР.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, живеещите в комплекса протестират срещу неизпълнението на влязло в сила съдебно решение за премахване на незаконно поставена бариера. Хората не могат да паркират колите си свободно, защото инвеститорите на комплекса Васил Караилански и Стефан Йосифов искат да им се заплаща такса за паркинг.

Над 100 души се включиха в първото протестно шествие на 17 юни, като издигнаха лозунга "Пловдив - столица на беззаконието". Гражданите протестираха и пред Общинския съвет по време на сесията на 18 юни.

Незаконната бариера, преграждаща част от вътрешния двор на "Южен полъх" бе поставена от Караилански и Йосифов още през 2010 г. и оттогава жителите на комплекса водят битка за премахването й. След поредица от съдебни дела строителните предприемачи са осъдени да премахнат бариерата, но до ден днешен те категорично отказват да изпълнят това решение на съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама