Започва подмяна на кошчетата за отпадъци в центъра на Русе

16:17, 29 юни 15 25 704 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес, 29 юни, до 1 юли, сряда, ще бъдат подменени кошчетата за дребни битови отпадъци в централната градска част на Русе, съобщават от Община Русе. 

Предвижда се да бъдат поставени 303 броя нови кошчета, които ще бъдат позиционирани по ул. „Александровска“, ул. „Борисова“, ул. „Николаевска“, бул. „Цар Фердинанд“, бул. „Цар Освободител“, ул. „Хан Крум“, ул. „П. Д. Петков“, ул. „Константин Иричек“, ул. „Славянска“, сладкарница „Неделя“, около площад Свобода, Операта, хотел Дунав, Исторически музей, пред сградата на СЗ КООРС, пред Пощата, Доходно здание, Централна ЖП-гара, храм „Св. Троица“, пред НАП, пред сградата на Общината, Информационен център и Си Банк (Младежки дом).

Новите кошчета са направени от бетон и стомана, с цел да бъдат запазени и след вандалските прояви от страна на недоброжелатели. Събраните стари кошчета ще служат за подмяна на онези, в останалата част от града, които са в незадоволителен вид и ще бъдат подменени с такива, в добро техническо състояние от събраните. На подмяна ще подлежат кошчета със смачкан или увреден корпус, без капаци, изгнили от корозия, липсващо вътрешно тяло и дефекти, които ги правят негодни за употреба и с лош естетичен вид.

При поставянето на новите стоманобетонни кошчета, с цел да се осигури безпроблемно обслужване, ще бъдат осигурени найлонови чували с нужния обем, здравина и издръжливост. Чувалите се поставят на предназначение за тази цел обръч, монтиран към кошчетата.

Обществената поръчка бе спечелена от софийската фирма "Идеа Сервиз" ЕООД, стана ясно през май. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама