599 кандидат-студенти ще се борят за 90 места в специалност „Медицина“ в Плевен

16:06, 29 юни 15 25 685 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
599 кандидат-студенти ще се състезават за 90 места, държавна поръчка, редовно обучение по специалност „Медицина” в Медицински университет – Плевен, информират от пресцентъра на вуза.

Това прави средно по 6,66 кандидати за едно място. В това число влизат 86 кандидати, които ще участват в класирането за специалност „Медицина” само с оценката си от предварителните изпити, които МУ-Плевен проведе за трети път тази година през април.

От общия брой на кандидатите жените са 398, а мъжете са 201.

Първият изпит по билогия за кандидат-студентите по Медицина ще се проведе на 1 юли, сряда, от 8 часа в учебните зали на територията на Ректората и Учебния корпус. За сигурността на изпита ще се погрижат над 90 квестори - преподаватели и служители на университета. Вторият конкурсен изпит по химия е на 8 юли с продължителност 4 часа.

В деня на изпита кандидат-студентите ще се настаняват по местата си от 7.00 до 7.30 часа. Точно в 7.45 часа в зала „Асклепий” на Ректората ще бъдат изтеглени изпитните въпроси по Биология. Това ще стане на произволен принцип от темите по учебния материал по биология за 8, 9 и 10 клас в присъствието на ректора на висшето училище – проф. д-р Сл. Томов; зам.-ректора по учебната дейност – проф. М. Александрова; декана на Факултет „Медицина” – проф. д-р А. Аспарухов, председателя на Комисията за оценяване на конкурсните работи по Биология - доц. Милена Атанасова, председателя на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи – Виржиния Лазарова, родители на кандидатите и журналисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама