Български филм с успех на фестивала в Единбург

15:20, 28 юни 18 / Култура 25 826 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Pървият игрален филм на творческия тандем Мина Милева и Весела Казакова “Котка в стената” е избран в секцията Work-in-progress на кинофестивала в Единбург (20 юни – 1 юли) за задаващи се нови британски филми в продукция или пост-продукция.


Филмът е копродукция на Активист38, Гласхед Лимитед - Великобритания, Иси е Ла – Франция, и Българската национална телевизия. Подкрепен е от програма МЕДИА на ЕС, носител е на наградите на АРТЕ телевизия в Синелинк, Сараево и на немската пост-продукционна компания Post Republic в Connecting Cottbus. 
Историята от филма е следната: котка, намерена на стълбището на общински блок в Лондон, предизвиква кавга, която прераства в истинска социална драма между български мигранти и техните британски съседи.

Сред интернационалния актьорски екип личи името на Ангел Генов - сина на големия Антоний Генов. Преди няколко години той напусна трупата на театър "София" и замина да учи кино на Острова.

Творческият дует Мина Милева и Весела Казакова продължава да предизвиква разгорещени дебати с двата си документални филма “Чичо Тони” и “Звярът е още жив”, получили международно признание. Мина работи в британската анимационна индустрия от 1996 г. Весела пък прави силен пробив с ролите си в киното – в „Мила от Марс“, „Шантав ден“, „Прима примавера“, „Лист отбрулен“, „Самотни сърца“, „Патриархат“ и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама