Бившият финансов министър на САЩ Хенри Полсън анализира новия Китай в книга

18:30, 23 апр 18 / Култура 25 574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В момента в Китай има 174 града с население над 1 милион души. В САЩ са девет. Икономиката на Китай се изстреля нагоре, а сградите я последваха. Шест от 15-те най-високи небостъргача се намират там (други три са в САЩ). Там се строят още 62 такива колоса, включително осем от бъдещите десет най-високи.

Как се стигна до издигането на новата суперсила в лицето на Червения дракон? „Китай – събуждането на един гигант” от бившия финансов министър на САЩ Хенри Полсън – чужденецът в най-топли отношения с Китай – прави цялостен анализ на генезиса и развитието на новата китайска цивилизация.

В своята книга Хенри Полсън отговаря на ред важни въпроси, като по какъв начин Китай се превърна в икономическа суперсила, как всъщност се прави бизнес там, кои са най-добрите начини западните бизнесмени и политически лидери да работят или да се конкурират с Китай, как американската администрация преговаря и влияе на Китай по теми като авторитарното управление, мащабното замърсяване, огромното население и повишаващите се очаквания за икономически просперитет и сигурност в световен мащаб.

Книгата ще бъде представена на 25 април от създателя на поредицата „Власт и отговорност” Свилен Спасов, Захари Карабашлиев и икономистът Вера Асенова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама