След атентата в Манчестър - 22 загинали и близо 60 ранени, сред които и деца

13:26, 23 май 17 / Свят 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британската полиция е арестувала 23-годишен мъж във връзка с вчерашния атентат в Манчестър по време на попконцерт.

Полицията в Манчестър съобщи, че при експлозията в концертната зала в центъра на града са загинали 22 души. Сред жертвите има деца. По уточнени данни броят на ранените наближава 60, съобщи Би Би Си.

"Ислямска държава" пое отговорност за терористичното нападение в Манчестър, съобщи иракският интернет портал "Ахбар Ирак", цитиран от ТАСС.

Атентатът в Манчестър е бил извършен от мъж, който детонирал взривното устройство, което носел със себе си.

Първият сигнал в полицията е получен в 22,35 ч. местно време. Очевидци казват, че са чули силен трясък, приличащ на експлозия. Полицията е отцепила района. Била е евакуирана намиращата се наблизо гара „Виктория“.

Взривът в зала „Манчестър Арена“ е най-кървавият терористичен акт във Великобритания след експлозиите през юли 2005 г. в Лондон, при които загинаха 50 души.

Пострадали разказват, че в тях са попаднали парчета от шрапнели.

На много от пострадалите помощ е била оказана на място, но 59 души, получили по-сериозни наранявания, са били откарани в шест болници в града.

Британската премиерка Тереза Мей обяви, че свиква в 9 ч. местно време в Лондон заседание на извънредната правителствена комисия COBRA заради взрив на концерта в Манчестър. Тя нарече случилото се "ужасен терористичен акт" и каза, че нейните мисли са с жертвите и със семействата на всички пострадали.

Консерваторите, лейбъристите и останалите по-големи партии прекратиха своите предизборни кампании преди изборите, насрочени за 8 юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама