Проф. Александър Джеров: БСП се занимава с махленски скандали, които дърпат държавата надолу

15:15, 22 мар 19 25 Topnovini Автор: Topnovini

„СДС има голяма заслуга по време на прехода, тъй като пое управлението след падането на комунистическия режим. Партията свърши много полезна работа и беше необходимо да бъде върната в активната политика“. Това заяви пред Faktor.bg бившият депутат от СДС проф. Александър Джеров по повод общото явяване ГЕРБ и СДС на евроизборите. 

„Митингите, които правехме през 90-те години, освежиха въздуха и създадоха впечатлението за по-хубаво бъдеще и за освобождаване от комунистическото управление. СДС ще остане в историята като организация, на чело на която бяха мъдри хора – Стефан Савов, Елка Константинов, д-р Петър Дертлиев и д-р Желю Желев. Това са имена, които охарактеризираха прехода. Те направиха базата за създаване на едно нормално демократично общество. Мисля, че СДС има все още какво да даде на България“, допълни юристът. По думите му няма причина ГЕРБ и „сините“ да не участват заедно на европейски избори, тъй като имат обща политическа база и сходство помежду си.

„Не искам да коментирам останалите организации като Демократична България, които са в съмнителната част на дясното политическо поле. Те не са партии, на които бихме могли да се осланяме и които ще направят нещо, защото нямат никаква полезна визия. Тези организации са временни“, категоричен е проф. Джеров. 

„Много дребни са тези неща, с които днешната опозиция се занимава. Нека да си гледаме държавата, да се говори за това, от какво има нужда България. В никакъв случай не е полезно в пресата постоянно политиците да се замерват с разни обвинения. Виждате колко фалшиви новини излизат постоянно. Мен не ме интересува този или онзи какво е направил, а какво се върши за страната. Компроматите и обвиненията не са в никакъв случай пътят в правилната посока. Те приличат на махленски скандали, които дърпат държавата надолу“, каза още бившият „син“ депутат. 

 

Вижте цялото мнение тук