За Корнелия Нинова, политико-олигархичните обвързаности и спомена за Техноимпекс

Лидерката на БСП Корнелия Нинова в обичайния си агресивен стил отново отправи остри критики срещу управляващите. Стори го чрез декларация в началото на зимната политическа сесия.

Този път обаче с някои конкретни обвинения тя е на ръба на закона, а вероятно и отвъд него, независимо от депутатския си имунитет. Тя обвини поименно 5 големи пътнотранспортни фирми, че са в политико-олигархични обвързаности с властта. А това значи ни повече ни по малко – мафия.

Ето точния цитат:

„Всички знаем какво се случва, как продължава моделът на политико-олигархичните обвързаности в България, дори в тези 10 дни на 2019 г., но всички мълчите. Някъде си ги говорим по кабинетите тези неща, но мисля, че е време да се чуят от тук и поименно – имената на тези обвързаности. Те са –  1,350 млрд, извън закон и ред за „Пътностроителна техника Груп“, на „Главболгарстрой”, „Хидрострой”, ”Пътстрой-92” и „Трейс груп”.  Ето ги имената и лицата на политико-олигархичните обвързаности“.

И това го казва една бизнесдама от миналото, оглавила РМД-приватизационна сделка /Техноимпекс/ която собствените й съпартийци слагат в графата на „разбойническо-ментърджийската“ приватизация. Същата дама, която нямаше да получи и парче от тортата на разграбването, ако не беше в политико-олигархични обвързаности с тогавашното ръководство на СДС.

И ако не се ползваше с неговото доверие, разбира се, там самаряни нямаше. И никога не е имало.

За да се защити самата тя, Корнелия Нинова превърна в политическа опорка принципа: „Каквото било-било,, всички съгрешихме, сега сме преродени и честни и започваме борба с мафията…“

С това нелепо обяснение тя отказва да поеме отговорност не само за миналото на партията си /вместо това носи цветя на паметника на Тодор Живков/, но и за последните управления на столетницата – Лукановата зима, Виденовата хиперинфлация и безвремието при Орешарски.

Цялото мнение вижте тук