DMS DESI RADEVA

Десислава Радева даде първото си тв интервю при Карбовски. По bTV. Анонсирано още преди седмица при това. Дали, защо и как националната телевизия се заиграва напоследък с президента - това е друга тема.

Интервюто на Карбовски с Десислава Радева е като интервюто на Слави Трифонов с Бойко Борисов. Слабо или друго, което започва със “С”… Зависи от гледната точка и от възпитанието.

Тук има и разлика. Слави е тв водещ, надприказван или победен в очакван двубой с министър-председател, лидер на политическа сила и (с всичките си плюсове и минуси) опитен политик. Карбовски бе поставен в поза “партер” от жена. Пък била тя и жената на президента.

Този остър Карбовски, който задава неудобни въпроси и провокира, в случая бе като бучка масло. Говори по стандартни теми и проходи мимоходом скандалите отоло Десислава Радева. Чрез деликатни паралели едва ли не ни каза “Деси Радева е такава, ама доскоро нямахме президентска съпруга” и “Огледали сте се с кого живее президентът, ама питайте за другите (Бойко)”.

Но да оставим Карбовски. Принципността не е от качествата на Богданов (каквато всъщност фамилия са дали родителите му).

От интервюто с президентшата трябваше да ни станат ясни следните неща:


- Тя е мила, добра и влюбена в своя пилот. Тази любов е победила времето.
- Тя е видяла 2 и 200 - яла е мас със Слави в Студентски град.
- Скандалите с НСО не са съвсем скандали.
- Тя е като нас - не забравя коя е, трудно й е, но се справя.
- Двамата не живеят скъпо. Деси Радева има кабинет и охрана от НСО, но не получава заплата и двамата живеят с парите на Румен. Който обаче не подал документи до НОИ, за да си вземе полагаемата пенсия от армията.
- Тя не пътувала навсякъде, че малко нямали възможност…
- Ако е знаела какво я чака, нямало да е съгласна Румен да стане президент.
- Заплатата на Румен Радев не идвала от нашите пари.
- Във вила “Калина” е занемарено и няма слуги.

 

Зрителите гледат и пускат сълза след сълза. И дори някак мимоходом се спомена “Българската Коледа” - най-голямата инициатива на институцията. За сметка на това стана ясно, че Деси (която няма заплата и бюджет) организира коледно парти за децата на работещите в президентството и коледно парти за самите служители.

И Богданов-Карбовски, който познава Радева от времената си в “Каналето” веднъж не реши да й опонира. Нещо против - той с невидима кърпичка доизлъскваше тази почти перфектна фасада.

А на зрителите сигурно чак им се прииска по празниците да пратят DMS DESI RADEVA, а не да дарят на “Българската Коледа”. Ей така, да може и тя да си попътува. Да не разчита за роклите си от Невена на заплатата на Румен. Нито да се притеснява кой топкоафьор ще направи прическата й. И разбира се - за да сменят печката в кухнята на вила “Калина”.


И докато се отърсваме от сиропа, който се стича от екрана, да попитаме:


bTV, по рекламните ви тарифи - колко излезе този почти час? 


СЕМ, за какво по-точно е редно да глобите телевизията - за надвишаване на позволеното рекламно време в рамките на час или заради това, че излъчват порнография преди 22?


И за финал - предложение към Богданов-Карбовски. От Нова година предаването му да не се нарича “Втори план”, а “Заден план”…