Нищо общо с НСО...или как няколко рокли за хиляди левове могат да доведат до катастрофа

13:29, 22 ное 18 Сподели в: 25 Ивайло Митков Автор: Ивайло Митков
1

Нов скандал избухна с прездинетската съпруга Десислава Радева.

Видеоклип от скандал между служители на НСО и полицията разкри, че автомобил, в който е пътувала Радева, е направил поредно нарушение на пътя.

Поредно, защото през февруари полицейски патрул преследваше колата, в която първата дама пътува към "Бояна", след като специалният автомобил отказа да спре. Оправданието на властите беше липса на координация между МВР и НСО.

Едва ли подобен случай би изненадал и фрустрирал повечето от читателите. Някак свикнахме на наглостта на пътя. Независимо дали в нея има намесени политици, роднини на политици, органи на реда или просто силните на деня. А и след като първата ситуация с Радева не лепна петно на репутацията й (а и на НСО), защо да не се случи и втора, трета, пета...

Властта, уви, често се взима не само за облагодетелстване с пари. Прави се за престиж, за демонстрация.

Едва ли Радева е имала толкова спешна работа в бутика, който често посещава. Както и едва ли е било необходимо автомобилът на НСО да не спира при първият скандал преди месеци.

И ако ситуацията не беше заснета - едва ли щеше да е проблем. Но, макар и незаснета, тя отново би била дразнеща.

Сега Десислава Радева се оправдава, че не тя е карала колата със странен пост, в който казва: 

В началото на мандата на моя съпруг писах, че се съгласих с присъствието на служители на НСО около мен, защото ме убедиха, че е необходимост, не лукс. Сега, след повече от година и половина съм сигурна, че е така.

Значи, нарушаването на закона е необходимост. Ето това вече е висша форма на наглост. Измиването на ръцете с НСО щеше да има аргумент, ако някаква спешност и неотложност е наложила нарушенията. Но посещението на бутик не говори за нещо такова. Апропо, говори се, че роклите в магазина, който Радева посещава често, струват десетки хиляди левове. Как президентската съпруга поддържа такъв стандарт, когато Румен Радев взима около 10 000 лв. На колко рокли се равняват те? Или тези разходи също са спешни и неотложни и са оправдани.

Идват коледни балове и инициативи - да очакваме ли още нарушения или затваряне на улици, когато президентшата отиде да си купува скъпа рокля или да си прави прическа?

Не ми се мисли какво би било, ако наистина шофирах собствения си автомобил... Щом с кола на НСО попадам безпричинно вече два пъти в хрониките като злия герой...

Но ето тук, Радева, освен плашеща, е абсолютно права. НСО нямат нищо общо. И това не е добре за жената на президента, за президента, а и за цялата институция.

Просто за пореден път в последните дни родната политика показа властта на матриархата. И това е картина, която не е приятна за гледане

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани