МОЯТА 2017-А: Андрей Арнаудов

11:00, 31 дек 17 Сподели в: 25
1

Най-хубавото нещо, което ми се случи през 2017-а е?

Кампанията, която направихме в ДНК за насърчаване на раждаемостта - „Направи го за България“ – участваха над 1000 бебета! Кръстихме ги почти всичките и то едновременно в един ден, в девет града. Негово Светейшество Патриарх Неофит стана патрон на инициативата ни, кръстници бяха много от посланиците на каузата от страна на ДНК като Владо Николов и Иван. Имам 14 кръщелници! Много съм благодарен. През 2018 г. правим и второ издание на кампанията.

Най-голямото ми постижение тази година бе...

Най-мащабният ни проект с Иван е „Фермата“. Радвам се, че се приема като различно риалити с добавена стойност, което показва патриотизъм и традиции. „Фермата“ показа и нещо много важно – че аудиторията се променя и то за добро. Преди десет години, ако срещу съдържание като нашето - с петнайсетминутни уроци по история - бяха изправени пияни и биещи се хора, щяхме да бъдем размазани в рейтингите. А тази година сме най-успешните. Аудиторията помъдрява, изключително положителна тенденция.

И отново ще кажа – „Направи го за България“. Защото тази кампания показа, че общество, църква, местна власт, медии, дарители и популярни личностни могат да се обединят в името на кауза от национално значение – борбата с демографската криза. Имаме голям дефицит на обединителни каузи като нация и трябва да работим много в тази насока. 

През изминалата година останах изключително впечатлен от…

Това как българската и македонската църква – такива тежки институции, подчинени на вековни канони – проявиха инициатива и гъвкавост, и подкрепиха политическата линия на добросъседство между България и Македония. И как ние, обикновените хора в България, откликнахме като общество и заехме гражданска позиция.

Какво място за живеене стана светът през тази година и защо?

Надявам се, че тази година светът е станал една идея по-добро място за живот. Изхождам от пълните храмове и щастливите хора, които видях на Националното кръщене. Има някаква надежда. Най-малкото сме устойчиви, както сме доказали и не веднъж през историята. 

Ако бях политик, щях да…

Обърна внимание на етническите българи зад граници, които искат да се върнат, за да работят тук, но срещат повече трудности, отколкото условия да го направят. В Сърбия, Македония, Украйна и Молдова има много хора с българско съмосъзнание и желание да живеят в България. Друго, в което могат да се вслушат политиците, научих от анкетата, която направихме сред майките заради кампанията „Направи го за България“. Те имат конкретни нужди - подкрепата от държавата и работодателите, както и от подобрения в средата.

През годината ме накара да се чувствам горд като българин...

Затоплянето и напредъкът в отношенията между България и Македония. Станахме свидетели на исторически момент, на реална политическа воля и от двете страни. А аз имах късмета да го усетя от първа ръка по време на българо-македонското ни турне One Love тази година. Цяло лято пътувахме между двете държави и видяхме, че всъщност младите хора изобщо не ги вълнува догмата и пропагандата на историята според учебниците. Музиката им стига, за да се обединят.

Най-голямото разочарование на 2017-а е...

Колкото и смешно да звучи, като човек, на когото му се налага да излиза пред цяла България в праймтайма на най-гледаната телевизия, трябва да призная, че голямото ми разочарование са едни 5 кг, които цяла година исках да сваля и не можах.

Смятам, че за личност на годината трябва да бъде обявен...

Няма спор – Григор Димотров, що се отнася до България. На Балканите личността на годината за мен е македонският премиер Зоран Заев. И сега ще подразня много хора, но ще кажа, че в международно отношение това е Доналд Тръмп. Пълен непукист е какво се говори около и за него. Просто действа.

Ако трябва да обобщя годината в една дума, то тя ще е...

Преломна. Тази година много неща ми се случиха за първи път. Реално това беше първа година за дейността на ДНК. Първата година и на One Love Tour. За първи път говорих пред радио ВВС, откъдето отразиха „Направи го за България“ в документална програма за стопяването на българското население.

През Новата година очаквам...

Очаквам новите проекти, по които работим с Иван в „Междинна станция“да се развиват – надграждаме турнето One Love в българо-македонска фестивална платформа за култура и традиции. Очаквам да представим сериала си. Да проведем още по-мащабно издание на кампанията „Направи го за България“. За всичко това трябва да благодаря и на хората, благодарение на които всичко това е възможно – бизнес партньорите ни, дарителите на ДНК, общините, Българската православна църква и Патриарх Неофит. И най-вече на bTV и на хората, които работят с насекипите на продукциите и на колегите в офиса на „Междинна станция“. Надявам се с всички тях заедно да продължаваме все така успешно да оправдаваме доверието, което получаваме за работата си.

...а лично на мен ми предстои...

Принципно съм реалист, но за тази нова година специално, залагам повече на позитивното. Надявам се, че повечето от нещата, които ми предстоят, ще бъдат хубави. А и съм дал големи заявки, все пак съм максималист съм във всичко и до край!

За Новата година пожелавам на всички

Здраве, повече задружност и вяра – позагубили сме ги напоследък. И по-малко да критикуваме, повече да работим, за да ни се получават нещата.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети