Господа експлоататори на народа, повече няма да бъдем роби!

В последните дни един вандалски акт получи силен отзвук в публичното и медийно пространство. Шведски турист изрита в главата бэлгарска камериерка в Слънчев бряг.  По този повод историкът Траян Димитров от ПП Възраждане направи изявление за Topnovini.bg.

Той е категоричен, че е търсено омаловажаване на скандалното деяние на шведския турист. 

"Вместо шведският лумпен да бъде осъден и да получи полагаемото за своята постъпка, нашите медии и бизнесмени по всякакъв начин се опитаха да омаловажат случилото се до едва ли не част от атракционите предлагани по българските курорти. За идентично малоумно поведение, което не приляга дори и на примат, в Германия един субект, който за срам на българите притежава нашенски паспорт бе осъден без много, много драми.

И какво се получава? Че в България една жена, висшистка, която цял живот е работила за мизерната си заплата и сега трябва да доработи за пенсия, може да бъде унижавана като роб в Средновековието.. И това според „бизнеса“ не е някакъв голям проблем и не трябва да му се дава отзвук, за да не обидим чужденците. Ами тогава да въведат сафари с отстрел на българи, за да има по-голям интерес към курортите ни", отбелязва Димитров.

Историкът изрази несъгласие с министърът на туризма Николина Ангелкова, че чуждестранните туристи идват у нас, за да се запознаят с културата ни. 

"Госпожата министър на туризма изобщо не е права, че чужденците идват от интерес към културата ни, а не заради алкохола на корем. Явно не е гледала рекламите за България и курортите ни".

Накрая Димитров направи обръщение и към управляващите на страната и магистратите, като ги прозова да бъдат безкомпромисни в прилагането на законите на държавата.

"Уважаеми управляващи и експлоататори на българския народ, може почти да успяхте да ни превърнете в скотове, но роби отново няма да бъдем. Призоваваме българското правосъдие да бъде обективно и сурово и извършителят да получи заслуженото си, което най-малкото трябва да е ефективна присъда", завърши позицията си той.