Тормозено австралийско момче дарява 475 000 долара за благотворителност

10:49, 27 фев 20 / Свят 25 1205 Topnovini

Австралийско момче, видео за чиито страдания от тормоз се превърна в хит в интернет, ще дари стотици хиляди долари за благотворителност, а не за пътуване до Дисниленд, съобщи "Франс прес", съобщи БТА.

Клипът с деветгодишния Куейдън Бейлс го показва да плаче и многократно да казва, че иска да умре, след като е бил тормозен в училище, предизвиквайки подкрепа от цял свят. Клипът е гледан милиони пъти и подтиква американския комик Брад Уилямс да направи страница GoFundMe, която в крайна сметка събра почти 475 000 щатски долара.

Въпреки че средствата са били предназначени да изпратят Бейлс и неговата майка в Дисниленд, леля му казала на австралийския NITV News, че парите ще бъдат използвани за благотворителни организации.

„Кое дете не би искало да отиде в Дисниленд, особено ако е живяло живота на Куейдън? Да избягате на място, което е забавно, което не му напомня за ежедневните предизвикателства“, каза тя.

„Но сестра ми каза: „Знаеш ли какво, нека се върнем към истинския проблем. Това малко приятелче е било тормозено. Колко самоубийства, на черни или бели, са станали в нашето общество поради тормоз. Искаме парите да отидат в обществени организации, които наистина се нуждаят от тях. Те знаят за какво трябва да се изразходват парите. Макар много да искаме да отидем в Дисниленд, мисля, че нашата общност далеч няма да има полза от това".

Австралийският актьор Хю Джакман и играчът от НБА Енес Кантер бяха сред стотиците хиляди, изразили подкрепа за Бейлс.

В неделя Куейдън се появи на терена заедно с играчите на Indigenous All Stars преди демонстративния мач от Националната лига по ръгби срещу New Zealand Maoris. Майка му споделя, че той винаги е мечтал да бъде звезда в този спорт. На практика мечтата на Куейдън се сбъдна. Малкият герой спечели дълбокия респект на ръгбистите и беше посрещнат с овации от публиката на стадион "Cbus Super".

Куейдън Бейлс от Австралия е роден с хипофизарен нанизъм или още синдром на малкия човек. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 69 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.