Метрото до „Слатина“ и „Арена Армеец“ тръгва през 2025 г.

10:57, 14 яну 21 / София 25 1617 Биляна Иванова
Снимка: БГНЕС

Метрополитен ЕАД пусна обществената поръчка за изготвяне на работен проект, строителство, доставка на необходимото оборудване и въвеждане в експлоатация на участък от трета метролиния от ул. "Шипка" през "Слатина", зала "Арена Армеец" и бул. "Цариградско шосе" след Окръжна болница

Общата дължина на трасето е 5666 м с шест метростанции. На последната от тях, която ще е от източната страна на съществуващия пешеходен подлез под бул. "Цариградско шосе", ще се изгради подземен двуетажен паркинг за автомобили.

Предвижда се метростанциите да са със странични перони, които откъм коловозите да са преградени с преградни остъклени стени, отварящи се синхронно с вратите на влаковете. Обществената поръчка е разделена на пет обособени позиции, става ясно още от документите на поръчката, съобщи Offnews.bg

Отклонението от метро № 3 тръгва от изпълнената вече при изграждането на трета метролиния шахта при ул. Шипка в зоната на Военна академия, а краят му на "Цариградско шосе" и ул. "Йерусалим". 

Разположението на метростанциите е: МС 1 - кръстовището на ул. "Гео Милев" и ул. "Черковна", МС 2 - кръстовището на ул. "Гео Милев" и ул. "Н. Коперник", МС 3 - кръстовището на ул. "Гео Милев" и ул. "Слатинска", МС 4 - кръстовището на бул. "Асен Йорданов" и бул. "Шипченски проход", МС 5 - Зала "Арена Армеец" и МС 6 на бул. "Цариградско шосе" след Окръжна болница.

Прогнозната стойност на проекта е 530 млн. лева, а срокът за изграждането - 4 години. Крайният срок за подаване на оферти е 14 април. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!