ГЕРБ брани ББР: Било „претоплена новина“

11:36, 17 май 21 / Политика 25 2755 Шрифт:
Василена Йорданова

Претоплена новина", чиято цел е търсене на политически дивиденти. Тази защитна теза лансира Александър Иванов от ГЕРБ във връзка със скандал за раздаваните от Българската банка за развитие (ББР) кредити към 8 компании, част от които свързани с Делян Пеевски.

Според Иванов това е „една стара информация, която дори не е сигурно, че е проблемна". Според него служебният икономически министър следва информация, излязла от Христо Иванов и Иво Мирчев от „Демократична България". 

Специална комисия ще проверява ББР за подпомагане на 8 души

Сега банките в България са пълни с пари. За мен, като гражданин, е важно дали тези кредити са обезпечени и се връщат. Защо Петков го прави – иска да всее смут или да покаже истината? Аз съм за прозрачност на всяка банка.Има ли лихви? Връщат ли се тези пари, от които банката да печели? Трябва да се въртят пари в икономиката. 95% от клиентите на тази банка са малки и средни предприятия. Тази банка по време на коронакризата финансираше и други кредитни институции”, подчерта Иванов в ефира на Нова телевизия. 

Антон Кутев: Оказа се, че основната дейност на държавата е да крепи големия бизнес

Според него проверка на дейността на банката трябва да има, но припомни, че в 44-тото Народно събрание вече е имало комисия по въпроса, която е заключила, че ръководството ѝ изпълнява целите, заложени при нейното създаване.

Иванов отбеляза, че основните правомощия на служебното правителство е да организира провеждането на предсрочни избори. Според него, ако се правят някакви промени в ръководството на министерства и агенции, те трябва да бъдат обосновани с анализи и факти.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама