Джамбазки отрече да е искал разширяване на санкциите на ЕС срещу Русия

08:53, 01 мар 21 / Политика 25 1276 Шрифт:
Цветилена Симеонова

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки никога не е повдигал въпроса за разширяване на санкциите на ЕС срещу Русия, съобщи самият той в разговор с кореспондент на ТАСС.

По-рано българските и руските медии публикуваха информация, че евродепутатът от българската партия ВМРО Джамбазки е повдигнал въпроса за необходимостта от разширяване на санкциите срещу Руската федерация във връзка с поредица от „шпионски скандали“, свързани с руски дипломати в България.

Джамбазки иска евровинетката да е на база време

Не съм подписвал искането до Европейската комисия за „шпионския скандал“, свързан с руските дипломати в България, и още повече, че не повдигнах въпроса за разширяване на санкциите срещу Русия във връзка с тези събития“, каза Джамбазки, цитиран от БГНЕС.

Джамбазки подчерта, че няма намерение да насърчава антируските интереси, а напротив, той се опитва да подобри отношенията между България и Русия.

„В групата на европейските консерватори, в която членувам, има различни хора от различни страни, някои от които имат различна позиция от мен. Вероятно е този въпрос да е бил зададен от един от тях. Във всеки случай това е въпрос, а не инициатива", каза българският евродепутат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама