ДПС е една от причините Цветанов да излезе от ГЕРБ

11:10, 03 дек 20 / Политика 25 1749 Topnovini
Снимка: "Републиканци за България"

Това, което видях и лятото и сега по време на обиколката ни с Цветан Цветанов в Родопите изобщо не ми хареса. Хората там са мачкани, от една страна от ГЕРБ, от друга от ДПС. Една от причините Цветанов да излезе от ГЕРБ е точно ДПС, след неговото напускане те овладяват ГЕРБ, особено в смесените райони. Този процес може да е стартирал по-рано, но той не е участвал в тези зависимости, коментира зам.-председателят на ПП „Републиканци за България“ Павел Вълнев е ефира на TV1. Той беше категоричен, че иска да размие хегемонията на ДПС.

Алтернативата на Републиканци за България

След 30 години Преход най-накрая трябва да се направи нещо, той да приключи, посочи зам.-председателят на партията. „Необходима е промяна и алтернатива", смята той. 

Снимка: Републиканци за България

Смята ли, че заедно с Цветан Цветанов могат да са лицето на алтернативата?

„Не виждам никаква причина това да не е така. Цветан Цветанов е един от най-успешните и подготвени политици. Той е бил в изпълнителната власт, в законодателната власт в парламента, бил е и зам.-кмет на София, вицепремиер и министър на вътрешните работи“.

Вълнев заяви, че не вижда работеща институция у нас, освен президентската. „На практика нямаме парламент, който да кове закони, той е подвластен на изпълнителната власт“.

Зам.-председателят на Републиканци за България посочи, че не е заминал с пари в Америка. „Отишъл съм с 300 долара и както казах останахме нелегално. Да переш пари в Америка не мисля, че е много сериозно да се говори. В орбитата на пране на пари е укриването на данъци, а там са най-високите. В Америка и холивидска звезда да си, и сенатор да си, и Тръмп да си няма как да переш пари“, коментира той. 

„ДПС си имат България, за да перат пари, защо им е да перат пари в Америка. Всички институции са техни. Ако искат си имат банка, ако искат фалират банка“, риторично попита Вълнев.

Мога да имам и над млр. лв., но всичко е минало през кредити и банки“, уточни зам.-председателят на Републиканци за България.

Той подчерта, че се е доверил на Цветанов и му вярва, защото е имал възможността да го опознае. Той е работохолик и държи на семейните ценности.

Снимка: Юлиан Тодоров 

„Не смятам да купувам избори“, категоричен бе бизнесменът и зам.-председател на ПП „Републиканци за България“.

„Опитваме се да привлечем младите хора да повярват в нещо ново, алтернативно. Тук много се говори за Цветанов. Републиканци за България не е партията на Цветанов. Партията е структурирана по много различен начин. Най-голямата грешка на партиите е, че са лидерски“, заяви Павел Вълнев.

Той разказа, че като са посетили Кърджали хората са споделили, че преди Доган не е бил такъв, какъвто е в момента. Същото се е случило и с Борисов. „В първото правителство на Бойко Борисов аз го харесвах като човек и  лидер, но в момента е съвсем различно“, каза Павел Вълнев.

Попитан финансирал ли е ГЕРБ зам.-председателят на новата политическа сила заяви, че подобно нещо никога не се е случвало.

Вълнев обаче е спонсорирал турне на Слави Трифонов през 2010 г., но не е поканен от него да стане част от партията му. „Не мисля, че Слави е подготвен като политик колкото Цветанов“, е мнението му.

10 коментара
Анонимен 11:19, 03 дек 20

нормално те изкрадаха държавата манипулират всичко институции мафиотите

Прасковка 11:21, 03 дек 20

Възхитена съм от интервюто ви, толкова сте искрен! А относно за ДПС и ГЕРБ няма какво да коментираме.. Незабавно трябва да се махнат

Анонимен 11:21, 03 дек 20

Съгласен съм, че г-н Цветано е най подготвен от политиците. През годините е минал през какво ли не, затова ще се справи

Българин 11:25, 03 дек 20

Браво г-н Вълнев,много достойни отговори! Искаме повече интервюта от вас!

Анурак 11:25, 03 дек 20

Нормално да си тръгне от там и да иска друга среда. Подрепям Цветанов и Вълнев

Чихита 17:16, 03 дек 20

ДПС трябва да бъдат спрени. Бойко ни подведе преди години . Ще кажеш ,че хипнотизира народа! Нека някой им покаже ,къде им е мястото!

Джули 19:08, 03 дек 20

Крайно време е да се разделим с тая мафия, ГЕРБ и ДПС ни се качиха на главите. Вие сте добра алтернатива. Успех

Анонимен 19:50, 03 дек 20

ДПС е причина за толкова много нередности и несправедливост в тази страна, че е крайно време хора като Вълнев и Републиканците да поемат руля!

Стома 03:11, 04 дек 20

“ДПС си имат България, за да перат пари, защо им е да перат пари в Америка. Всички институции са техни. Ако искат си имат банка, ако искат фалират банка“, риторично попита Вълнев.“
Добре казано!

Павел 19:08, 04 дек 20

След Цветанов ДПС тотално превзе ГЕРБ!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!