„Републиканци за България“ тръгва със 75% покритие в страната

14:05, 27 сеп 20 / Политика 25 3752 Цветилена Симеонова
Снимка: Юлиан Тодоров

Над хиляда симпатизанти на новия политически проект на Цветан Цветанов „Републиканци за България“ се събраха в Интер Експо Център за учредяването на партията. Сред участниците бяха както политици и бивши членове на ГЕРБ, така и бизнесмени, общественици, журналисти, спортисти и др.

Сред основните цели на партията са - гарантиране на гражданските в България и ЕС, осигуряване на равни възможности за всички хора, повишаване на качеството на живот и ускорено икономическо развитие на отделните региони. Ще се отстояват принципите на равенство, просперитет, демократизъм и правов ред.

Председателят на „Републиканци за България“ ще има мандатност - ще може да бъде начело на партията само два пъти. Така се дава заявка, че това няма да е партия на един човек, а ще се разчита на експертно лидерство.

В Изпълнителния съвет има 31 членове, като заедно с председателя и неговите заместници стават 33.


Снимки: Юлиан Тодоров

„Републиканци за България“ публикува проект на Устава на партията

Начело на партията е Цветан Цветанов, а за негов заместник бе избран бизнесменът от Чикаго Павел Вълнев.

„За мен е чест и удоволствие, че ще работя с този екип и ще бъдем плътно и заедно във всяко едно решение. Ние трябва да бъдем единни, да защитаваме справедливостта и да сме заедно с нашите членове в трудни моменти. Защото има райони, в които хора могат да злоупотребят с властта и да окажат натиск върху членове на „Републиканци за България“. Но ние ще бъдем плътно зад тях в отстояването на справедливост и правов ред“, категоричен е Цветанов.

Към момента „Републиканци за България“ има над 75% покритие в цялата страна. Стремежът е да се постигнат 100%, заради което през следващите дни предстои обиколка на ръководството на партията из цялата страна.

Водещ на събитието беше Виктор Серафимов от Евро-атлантическия център за сигурност, който заяви, че новата партия успява да намери златното сечение между опита и новата свежа енергия.

От своя страна, Цветан Цветанов бе категоричен, че „Републиканци за България“ няма да „управлява от джипка, от която ще се раздават пари безотчетно и без никаква прозрачност“. С това свое изказване той имаше предвид премиера Бойко Борисов, който от месеци обикаля страната с джип и чрез видеа във Facebook съобщава важни решения за страната.

Цветанов отново се обяви за оставка на правителството и провеждането на предсрочни избори. „Много са тези, които ще ни упрекнат, че сме станали радетели или любители на президентската институция. Но различията, които имам с президента, станаха ясни през последните години. Никога обаче не съм влизал в лични нападки, защото това би могло да довърши институционалното разделение в България“, подчерта той.

Според него България има нужда от промяна на начина на управление, прозрачност и ценности, които да могат да обединяват, и даде заявка, че „Републиканци за България“ ще работи именно за това. Партията ще обедини всякакви хора, независимо от тяхната възраст, образование и етнос, и ще работи за електронно управление, електронен вот, съдебна реформа и ясни и отчетливи сектори политики.

Снимки: Юлиан Тодоров

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!