Още три държави подкрепиха България в битката срещу пакета „Мобилност“

17:16, 18 фев 20 / Политика 25 1844 Topnovini

Девет са вече страните-членки на ЕС, които не приемат пакет "Мобилност" в настоящия му вид. Това съобщи министърът на транспорта Росен Желязков, цитиран от БНР.

Шестте държави, които се противопоставиха срещу пакета от самото начало, са България, Литва, Латвия, Полша, Унгария и Румъния, а към тях са се присъединили още три.

Комисията по транспорт на ЕП подкрепи споразумението за пакет "Mобилност"

Към нашата група от шестте държави се присъединиха и то по категоричен начин Кипър, Малта и Естония. Днес девет министри показаха ясно и категорично, че не приемат това, което се случва към момента, най-вече по отношение на непропорционалните и дискриминационни правила, които ще бъдат наложени, за връщането на превозното средство на осем седмици, връщането на водача на четири седмици“, посочи Желязков.

Министрите на транспорта на тези страни се срещнаха в Брюксел със заместник-изпълнителния директор на Европейската комисия, отговарящ за Зеления пакт, Франс Тимерманс и еврокомисаря по транспорта Анида-Йоана Вълян.

ЕП даде зелена светлина за преговори по пакета „Мобилност“

Те са получили уверения, че Комисията ще възложи изготвянето на оценка за въздействие върху околната среда, произтичаща от връщането на камионите в страната, в която е регистрирана фирмата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани