Маринов: В Европа никой не влиза в забранената лента, у нас няма никаква толерантност на пътя

12:25, 14 дек 19 / Политика 25 1771 Topnovini
1

В последните дни станахме свидетели на няколко катастрофи, при които пострадаха деца. Малолетно момиче загина, блъснато от джип на столичен булевард снощи. Ден по-рано автомобил на НСО удари друго дете в София.

Вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че освен тежкият инцидент от булевард „Никола Вапцаров”, снощи е пострадало още едно дете – на 8 години на жп прелез в Нови Искър, предава БГНЕС. 

Младенов заяви, че по случая със загиналото момиче е образувано досъдебно производство. Водачът е спрял, оказал е помощ, пробата му за алкохол е отрицателна.

Говорителят на НСО: Обмисля се видеонаблюдение в колите на службата

"Не става само с глоби и репресивни мерки, призовавам всички – самосъзнанието да е по-високо", каза пред медиите днес министър Маринов и добави, че опасността не е само на пешеходната пътека – тя е преди пешеходната пътека и след нея.

Вътрешният министър призова родителите през есенно-зимния сезон да обличат децата си с по-светли дрехи, а колоездачите задължително да носят светлоотразителни дрехи или елементи по себе си.

''Всички трябва да се замислим за нашето поведение на пътя. Борбата за живот на пътя е ежедневна. Пътувал съм много в Европа, като че ли ние нямаме толерантност по между си. Тук няма никаква толерантност на пътя. Демокрацията предполага култура. В Европа никой не влиза в забранената лента, за да изпревари другия", коментира Младен Маринов.

"Много често си проправяме път, за да ни е по-пряко, отколкото да ни е по-сигурно. Но това са деца, ние не може да ги съдим, може да сме по-предпазливи", допълни той. 

Вътрешният министър съобщи, че в понеделник ще има дебат по линия на пътната безопасност. "Много идеи има, голяма част от тях са приведени в действие, но в крайна сметка всичко опира до поведението на всеки един участник в движението", повтори пак министърът.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани