Маринов: Сигналите за местните избори са по-малко в сравнение с тези през 2015 г.

17:08, 11 ное 19 / Политика 25 1479 Topnovini
1

Сигналите, свързани с местните избори, са по-малко в сравнение с тези през 2015 година, това заяви в Благоевград министърът на вътрешните работи Младен Маринов, където участва в конференция на Югозападния университет, посветена на борбата с корупцията. 

Пред журналисти Маринов коментира, че направеният анализ показва, че сигналите са по-малко в сравнение с проведения местен вот преди четири години. 

Младен Маринов: Изборите минаха в динамична обстановка

''Тази година те са около 1600-1700, а през 2015 са били 2500'', посочи министърът. Броят на образуваните досъдебни производства също е по-малък. До момента образуваните във връзка с местния вот са 102, докато през 2015 г. са били 127. 

''Не можем да кажем, че тези избори са по-проблемни от гледна точка на престъпления, свързани с изборните права, но наистина имаше много емоция, много сигнали, те са във фокуса на обществото и всеки един сигнал има своето отражение'', коментира Младен Маринов.

''Във връзка с изборите е имало както общи сигнали, така и конкретни, в които са били посочвани имена или автомобили. Всички те са докладвани на прокуратурата и са извършени конкретни действия'', посочи министърът на вътрешните работи.

Омбудсманът: Корупцията нарушава основните права на човека

''На тези избори са издадени повече предупредителни протоколи'', каза още Младен Маринов. Той допълни, че като цяло местните избори са свързани с повече емоция, защото са по-разпръснати в страната и борбата е за всеки глас.

По отношение на общественото мнение, че се купуват гласове, Маринов посочи, че такива внушения се правят, но това, което гледа, са реалните показатели. ''Когато обществото се залива с такава информация, остава това внушение'', каза още министърът.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани