Борислав Велков: НДК запазва пътеката на хората до общуването и културата

17:25, 17 сеп 20 / Култура и наука 25 2181 Василена Йорданова
Снимка: CanStockPhoto

Националният дворец на културата е туптящо сърце на общуването, събирателен културен и конгресен център. Нещо, което столичани и организатори на събития добре знаят и доказват с проявите и посещенията си. Хиляди хора всяка вечер общуват във и пред НДК. Това изтъкна в ефира на Радио София председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков

Многофункционалната сграда е по-сложна за управление по отношение на безопасността в Covid кризата. Важно е да спазваме мерките и протокола, защото само така можем да провеждаме събитията, подчерта Велков.

НДК беше сред първите, които реагираха още началото на епидемията и беше изградена Платформа А6, което позволи културният живот да придобие други форми през изминалите месеци.

„Трябваше да запазим пътечката, по която хората да стигат до НДК и артистите. Освен това Платформа А6 помогна да общуваме, да си партнираме с бизнеса и с други организатори и съмишленици“, посочи Велков.

На територията на НДК са важни пространства като Литературен клуб „Перото“, който отпразнува 5 години от създаването си, Театър Азарян и DNK, които не са към системата на театрите, а се финансират от бюджета на НДК.

Четири премиери се подготвят в Театър Азарян до края на годината. Обмисля се къде да се подслони театрален колеж „Любен Гройс“. DNK през октомври ще стане домакин на фестивали, каза още Борислав Велков.

Той честити празника на столицата и отбеляза, че НДК е част от новата история на София и на България. Трябва да се припомня и повече да се говори за историята и живота на културния институт. Догодина НДК ще отбележи 40 години от създаването си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!