Анастасия Мозер представя своя мемоар „Щрихи от един живот в трудно време”

10:00, 19 ное 19 / Култура и наука 25 1288 Topnovini
1

Анастасия Мозер ще представи своя мемоар „Щрихи от един живот в трудно време” от 18.30 часа в изложбената зала на Държавна агенция "Архиви", съобщиха от издателство "Сиела". В представянето ще участва и режисьорът и журналист Драголюб Гаджев. 

Анастасия Мозер проговаря за някои от най-травматичните и все още будещи спорове събития, свидетелстващи за три етапа от българската история. Това е първото лично свидетелство на основателя и лидер на „БЗНС – Народен съюз” и партията „Обединени земеделци".

Снимка: Издателство "Сиела"

Тя разказва за трудното си детство в Царска България, за гоненията, на които е бил подложен баща ѝ д-р Г. М. Димитров, за неговата съпротива срещу Тристранния пакт и срещу комунизма. За капаните на Студената война, за съдбата на българските емигранти, за новата надежда и за разочарованията на Прехода.

Като дъщеря на видния български политик Г. М. Димитров, лидер на БЗНС – „Пладне”, още от ранно детство Анастасия Мозер има възможността да наблюдава ключови процеси в политическия живот на българското общество. Достъпът до исторически документи, до елита на българската политика, както и ценните разговори с политици от обкръжението на баща ѝ превръщат нейния разказ в безпрецедентен исторически документ.

Години по-късно, когато се завръща от живот в чужбина, Анастасия Мозер сама се впуска в политиката, като продължава завета на баща си с новото превъплъщение на БЗНС и става народен представител в продължение на четири години.

 

 

 

 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли да бъде променян романът "Под игото" на Иван Вазов?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 130 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.