Големите кавички

12:31, 28 окт 20 / Големите кавички 25 1410 Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (19 - 23 октомври)

„В квантовата физика има един известен експеримент – котката на Шрьодингер. Това е логическа фикция – котката на Шрьодингер в един и същи момент е едновременно жива и мъртва. Ние се намираме в сходна ситуация, защото ако следваме призивите и препоръките на президента - това, което правим, е едновременно правилно и неправилно.“ Така вицепремиерът Томислав Дончев отговори на критиките на държавния глава Румен Радев, че бюджетът на правителството за догодина е разоряващ.

Дончев обясни, че заложените харчове в Бюджет 2021 са в отговор на призивите на Радев от пролетта за по-голяма помощ за хората и бизнеса. „По време на пандемия не е хубаво човек да се шегува със заболявания, само че аз се боя, че нашата демокрация има низ болести. Като почнем от политическата дислексия и стигнем до политическата амнезия. Много често се случва не само хората, а даден политически представител да забрави какво е казал преди няколко месеца.", коментира той по адрес на президента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!