Големите кавички на седмицата (8 - 12 юни)

09:00, 13 юни 20 / Големите кавички 25 5466 Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Екипът на ТОПНОВИНИ подбра най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Големите кавички на седмицата (1 - 5 юни)

"Затова нашите деца ходят да учат в чужбина, не защото на родителите им е много хубаво да дават по десетки хиляди паунда или евро и да се разделят с децата си. Просто излизаш осакатен, с четири години загубени". Така финансовият министър Владислав Горанов разкритикува висшето образование у нас.

"Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това (финансиране, бел. ред.) ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което браншът искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме. Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ."Това казва земеделският министър Десислава Танева във видео от онлайн разговор със земеделски производители, разпространен от "Биволъ".

"Тези, които ме познават, знаят моето телефонче - то е 10-годишно и на него няма кирилица...Този модел няма кирилица и ако някой в България каже, че е получил есемес от мен на кирилица, просто аз друг телефон никога не съм пипал освен този и той стои при охраната, единствен, на другия не мога да работя". Така премиерът отговори задочно на обвиняемия бизнесмен Васил Божков, който разпространи SMS комуникация, за които твърди, че са между него и Бойко Борисов, а двамата говорят за футболисти на "Левски" и за Мая Манолова.

 

 "Поведението на Васил Божков мога да го сравня с това на едно непораснало дете, невъзпитано хулиганче, което е набарало спрей с боя и пръска минувачите. Той блъфира през цялото време...Не мога да приема за сериозно поведението на човек с 18 обвинения". Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов определи поведението на бизнесемена в изгнание Васил Божков.

"В момента той (Божков) рита кокошарника и да види коя кокошка накъде ще се разкряка. Вчера лека-полека започнаха кокоши арии от властимащите кокошки в България. Чака да види какво става в кокошарника на българската власт“. Така политологът проф. Евгений Дайнов коментира решението на бизнесмена Васил Божков да публикува анкета за нов политически проект.

"Аз съм Наско Сираков и съм си извоювал правото да пия кафе и да обядвам с когото искам. И ако се наложи, в името на "Левски", ще пия кафе и с папата, и с Ел Чапо... През 2013 година взех заем от него. Всичко беше нотариално заверено, с лихви, с лихви на лихвите и т.н. През март 2019 година съм изчистил всичко двойно. Благодаря ти, Гриша! Докато съм жив, ще бъда приятел с Гриша Ганчев." Така новият собственик на "Левски" Наско Сираков коментира отношенията си със собственика на "ЦСКА - 1948" Гриша Ганчев.

Златният дъжд и финансовият оазис на "Герена" приключват. Всеки да прояви уважение към институцията "Левски". Сега трябва да стиснем зъби и да стегнем колани...Да се купуват чужденци, които да са извън групата или резерви, това е прекалено голям риск. При нас дори може да е смъртоносен". 

„Ако някой си мисли, че ще докараме следващия бащица тука, който да сипе милиони, се лъже. Толкова години вече "Левски" се мъчи с този модел... Така че аз предпочитам да имам 10 малки спонсора, отколкото един голям. И гарантирам, че ще ги намерим“, коментира още Сираков по време на първата си официална пресконференция като собственик на сините.

„С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините съм подминавал с мълчаливо търпение многобройните злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати. Не знам за какво съм „следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред.“ Част от изявлението на бизнесмена Валентин Златев във връзка с поредицата от политически изказвания през последните дни, в които името му беше замесено.

"Според министър Захариева де факто няма Механизъм, защото няма доклад. Де юре обаче има. В България се получава обратното – де юре има институции и Конституция, де факто обаче силните на деня правят, каквото си искат, под благосклонния поглед на едно слабо правителство..". Така депутатът от БСП Крум Зарков коментира твърденията на министъра на външните работи, че макар да няма официално решение на ЕК, де факто мониторинговият доклад по Механизма за сътрудничество е отпаднал.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!
Ключови думи