Братя Найденови и майката на Пеевски в българския списък по закона „Магнитски“

10:23, 15 юни 21 25 3627 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Още 21 лица влязоха в българския „черен списък“ по закона „Магнитски“. Това стана ясно от публикувания от Министерството на финансите разширен списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на американските санкции.

Припомняме, че Службата за контрол на чуждестранните активи на САЩ наложи санкции на шестима българи заради „значителна роля в корупцията в България“, както и на техните мрежи, обхващащи 64 организации. Сред тях са Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков. Освен въпросните 64 фирми от НАП веднъж вече допълниха към списъка 34 фирми, които са свързани с Пеевски и Божков и попадат или могат да попаднат под удара на санкциите по закона „Магнитски“.

В последно актуализирания списък са „всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на въпросните фирми, включени към момента и за последните 5 години“.

Сред тях се забелязват имената на майката на Делян ПеевскиИрена Кръстева и бившите съдружници на Божков и изобличители на хазартния бос – братята Боян и Цветомир Найденови и баща им Стефан. Дясната ръка на Васил Божков – Георги Попов и бизнес партньорът му в „Левски“ Александър Тумпаров също са в черния списък.

Останалите лица в него са Александра Стоянова, Александър Георгиев, Александър Ангелов, Борис Бекяров, Димитър Ганев, Дора Спасова, Жана Канелова, Иванка Георгиева, Милен Стаматов, Мирослав Илиев, Пепа Гроздева-Михова, Петър Марчоков, Петър Ив. Стоянов, Татяна Димитроваи Янко Раденков.

Списъкът е на база проверената до момента информация и може да бъде допълван или коригиран при получаване на нови данни, уточняват от финансовото министерство. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама