Сблъсъци във Франция, стотици протестират срещу промени в закона за труда (снимки)

16:30, 31 мар 16 / Свят 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки са арестувани в Париж и други френски градове при сбъсъци между протестиращи и полиция, съобщава „Фигаро“. Съобщава се и за няколко ранени служители на реда.

Заради масовите демонстрации районът около Айфеловата кула беше затворен от съображения за сигурност. За кратко беше спрян и градския транспорт.

Над 200 демонстрации бяха организирани в големите градове цялата страна срещу планираните от правителството на президента Оланд реформи в закона за труда. Мерките предвиждат улесняване на уволненията в компании, които са в лошо състояние.

Демонстрации имаше въпреки че правителството вече се опита да задоволи интересите на работодателите с отпадането на някои от нововъведянията. Протестите увеличават натиска върху Оланд, който вчера се отказа от идеята си за конституционни реформи в сектора сигурност, след като не успя да събере достатъчна парламентарна подкрепа за тях.

В западните градове Нант и Рен също се стигна до сблъсъци между демонстраните и органите на реда, допълва "Фигаро". В общия стачен ден се включиха профсъюзи и студентски организации.

Франсоа Оланд вече е президентът с най-нисък рейтинг в модерната история на Франция. Настоящи социологически проучвания показват, че той не би могъл да стигне до втори тур на изборите през 2017 година.

Оланд обеща да не се кандидатира изобщо, ако не успее да намали безработицата във Франция, която трайно се държи около 10%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама