Малайзия потвърди, че парчето от крило е от МН370

18:51, 31 юли 15 / Свят 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Малайзийските власти потвърдиха, че намерените останки от самолетно крило на брега на остро Реюниън са от изчезналия полет MH370. Това сочи серийният номер на самолетната отломка.   "Серийният номер потвърждава, че тя (отломката от крило) принадлежи на самолета "Боинг 777". Това е информация от "Малайзийските авиолинии". Оттам ми съобщиха", каза малайзийският зам-министър на транспорта Абдул Азиз Каправи, цитиран от АФП.   Останката от самолетно крило ще помогне да се реши една от най-големите мистерии в историята на авиацията. Полет MH370 изчезна от радарите на 8 март 2014 г. по време на полет от Куала Лумпур до Пекин. Оттогава бяха претърсени десетки хиляди километри в Индийския океан, но от него не беше открита и следа.

Издирването се ръководи от Австралия. На борда на самолета имаше 239 души. 152-ма от тях бяха китайци, 38 малайзийци, 7 индонезийци, 6-ма австралийци, 5-ма индийци, 4-ма французи, граждани на Канада, САЩ, Русия, Украйна, Нова Зеландия, Холандия, Тайван и двама нелегални иранци.

Остров Реюниън се намира в Индийския океан в близост от Мадагаскар, на 5400 км от мястото, където радарите загубиха самолета.   Двуметровият фрагмент се очаква да бъде докаран в събота в района на Тулуза, Франция, за да бъде анализиран. През следващата седмица той ще бъде подложен на съдебна експертиза в център на Главното управление по въоръжението към френското министерство на отбраната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама