Страхливи и овластени хора бягат от отговорност

06:58, 12 апр 23 / Блиц Шрифт:

Промяната започна да „дрънчи“ на разпад. Днес едно от знаковите им лица, Лена Бориславова, се отказа от мястото си в Народното събрание. Тя постъпи достойно и се опита да замаже скандала, като обясни „решението си“ с „важността на местните избори в София“, за които „трябвало да работи активно“.

Това обяснение обаче изглежда напълно недостоверно – опитните изборджии знаят, че мястото в парламента не пречи, а помага /при това много/ при осъществяването на организационната дейност на партията. Също така, отказът ѝ стана факт само ден и половина след крайния законов срок. Това пък говори за оттегляне под натиск, а не за самостоятелно взето решение.

Далеч по-убедително звучи другото обяснение, което се появи в публичното пространство. Според него Асен Василев и Даниел Лорер са обвинили Лена Бориславова за провала на ПП на вота и са я принудили да се оттегли от парламента. По този начин те прехвърлят своята вина за неуспеха върху нея и намаляват влиянието на Кирил Петков в собствената му партия.

Тези, които ме познават, знаят, че аз съм последният човек, който би могъл да бъде заподозрян в симпатии към Лена Бориславова. В случая обаче е важно да отбележим, че на изборите тя се представи далеч по-добре от истинските ръководители на кампанията на Промяната.

Снимка: БГНЕС/Благой Кирилов

Лена Бориславова спечели повече преференции от Асен Василев и Даниел Лорер /двамата общо имат колкото нея/. И това се случи, въпреки че тя се състезаваше от далеч по-неблагоприятната втора позиция, а те бяха водачи.

Да, присъствието на Лена Бориславова в листите на Промяната безспорно оказа негативно влияние върху цялостния резултат на формацията. Оттеглянето ѝ обаче в този момент може да донесе само допълнителни щети и усложнения. В него няма никаква политическа логика. Напротив, то говори за паника, емоция и истерия. За страхливи овластени хора, които бягат от отговорност, докато водят формацията си към разпад.

 

 

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 09:11, 12 апр 23

Това показва и , че и те вече не вярват във възможността за редовно правителството и пренасочват погледа си към местните избори

2 Анонимен 12:42, 12 апр 23

Не само Промяната и герб и всяка партия,която има наглостта да каже ,че приоритет е изпращане на оръжие за Украйна,еврозоната и разни други локуми,а не споменава националните приоритети като здравеопазване ,образование и правосъдие ще отиде в историята.....

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама