150 млн. евро конфискуваха антимафиоти от Коза Ностра в Палермо

16:48, 16 авг 18 / Свят 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Активи на стойност 150 млн. евро конфискуваха антимафиоти в Палермо от двама братя, които в продължение на години организирали нелегален внос плодове и зеленчуци на най-големия пазар в града. Анджело и Джузепе Инграсия са от клана Галатоло, който пък е част от Коза Ностра, и чрез свои хора контролирали продажбата на плодове и зеленчуци на пазара на Виа Монпелегрино, съобщава freshplaza.com.

Братята държали доставките на земеделски стоки от и за западната част на Сицилия. Те контролирали също основните центрове за доставки, управлявали вътрешната търговия и определяли цените на продуктите на пазара, като създавали нелегален монопол.

Според съобщение на агенцията за борба с мафията в Палермо конфискуваните стоки включват недвижими имоти като сгради, апартаменти, земеделска земя, магазини, складове, камиони, автомобили и мотори, както и дялове на компанията, различни банкови и финансови продукти.

Конфискацията в Палермо идва само четири дни, след като антикорупционната агенция конфискува близо 400 млн. евро от бивш държавен управник в Сицилия, който имал връзки с висшестоящи шефове на Коза Ностра, пише Агрозона.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама