Върнаха на прокуратурата делото срещу бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров

16:30, 16 авг 18 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Състав на Софийския градски съд с председател Николай Николов върна на прокуратурата делото срещу бившия шеф на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, предаде БТА. Съдия Николов посочи, че в обвинителния акт има неясноти, които нарушават правото на защита на Лазаров.

В края на април той бе даден на съд за умишлена безстопанственост в особено големи размери и представляваща особено тежък случай. Лазаров е обвинен, че от 7 август 2014 г. до 30 юни 2015 г. умишлено не положил достатъчно грижи по време на строежа на лот 1 на автомагистрала "Марица". Обвинението твърди, че щетата била за 41 630 050.80 лв.

Първоначално обвинителният акт беше внесен в спецсъда. Но процесът така и не тръгна заради отсъствие на някоя от страните. След това пък съдът реши, че не е компетентен да гледа делото и спорът за подсъдността стигна до ВКС. Становището на върховните магистрати беше, че делото трябва да се гледа от градския съд.

Съдия Николай Николов върна делото заради процесуални нарушения и да уточни прокуратурата в какво точно обвинява Лазаров. Той самият каза, че не разбира обвинението, АПИ не пожела да се конституира като страна по делото, защото според фонда нямало нанесена за предприятието щета.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама