Късо съединение е причинило пожара в читалището в Гложене

13:10, 15 авг 18 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тръгнал от офиса на земеделска кооперация пожар изпепели читалището „Яким Десподов” във врачанското с. Гложене. Огънят бързо обхванал горния етаж и покрива на стогодишната културна институция и нанесъл непоправими щети.

Пламъците обхванали сградата в центъра на селото малко след 5 ч. тази сутрин. От силния огън се сринал най-напред покрива на читалището, пламъците достигнали и салона, в който се провеждат различни културни прояви. Засегната е и библиотека, в която се съхраняват над 14 500 тома литература.

От кооперацията потвърдиха, че пламъците са лумнали от тяхната канцелария, като заявиха, че найвероятната причина е късо съединение в електроинсталацията. Тепърва предстоят огледи за изясняване на подробности, пише ''24 часа''.

В гасенето на събудилият селото пожар се включили три екипа огнеборци от Козлодуй. Няма пострадали хора, но според кмета на Гложене Петко Петков нанесените щети са големи. Заради огъня и стелещия се гъст дим движението към разположената само на 10 км от пожара АЕЦ „Козлодуй”бе временно отбито от полицията през други населени места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама